Knaagschade aan bekabeling

|
nieuws
Knaagschade aan bekabeling zonnepanelen

Knaagdieren. De naam zegt het al. Knaagdieren zoals muizen en ratten zijn dol op knagen. Ze knagen op bijna alles: op voedsel, blik, zacht beton, op hout of lood en op leidingen. Wat wij vaak tijdens inspecties tegen komen is dat elektriciteitskabels een geliefd slachtoffer zijn voor de knaaglust van deze dieren.

Tanden van muizen en ratten blijven hun leven lang groeien. Ze moeten dus blijven knagen. Als ze dit niet doen, worden hun tanden te groot om voedsel te verzamelen.

Het knagen aan elektriciteitskabels kan zorgen voor gevaarlijke situaties. Doordat de isolatie rond de kabel kapot geknaagd wordt en de kern van de kabel bloot komt te liggen, kunnen isolatieproblemen ontstaan. Dit kan resulteren in kortsluiting of in extreme gevallen zelfs brand.

 

Inspectie zonnepark

SolarTek voert jaarlijks inspecties uit aan zonneparken onder ons beheer. Bij controle van de bekabeling constateren we geregeld knaagschade aan de kabels die aan de zonnepanelen zitten.

 

Reparatie knaagschade aan kabels

SolarTek repareert de knaagschade aan de kabels door deze in te korten en een nieuwe connector te plaatsen. Ook wanneer de kabels niet meer ingekort kunnen worden, lossen wij dit probleem netjes voor u op.

 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Een jaarlijkse inspectie van uw PV-installatie kan problemen door uitval of erger voorkomen. Daarom biedt SolarTek service & onderhoudsabonnementen aan waarbij we tijdens de jaarlijkse inspectie uw PV-installatie compleet doorlichten en eventuele problemen voor u oplossen.

 

 

Terug naar overzicht