Jaarlijkse inspectie PV-installatie

|
nieuws
Inspectie PV-installatie in Grubbenvorst

In september hebben wij het jaarlijkse onderhoud aan de PV- installatie bij een van onze klanten in Grubbenvorst uitgevoerd.

Gedurende het jaar wordt een PV-installatie blootgesteld aan weer en wind. Denk hierbij aan warmte, koude, maar ook hagel of storm. De elementen hebben vrij spel op de zonnepanelen en de bekabeling. Daarbij kunnen ook bomen in de directe omgeving of dieren invloed hebben op de installatie door het bouwen van nesten (op of in de bekabeling) of door vervuiling van de zonnepanelen.

 

Jaarlijkse inspectie

Om een goede werking van de PV-installatie te kunnen garanderen, raden we aan om ten minste één keer per jaar een grondige inspectie uit te laten voeren.

Tijdens deze inspectie wordt gekeken naar de staat van de zonnepanelen in verkleuringen, beschadigingen of opgehoopt vuil. De bevestiging van de panelen wordt nagelopen en de bekabeling wordt gecontroleerd.

Aan de hand van een uitgebreide checklist nemen we uw gehele PV-installatie van voor naar achteren onder de loep.

 

Omvormer

Omvormer SMA Core 2

Ook de omvormer, het hart van elke PV-installatie wordt gecontroleerd. Filters worden gereinigd en de bevestiging van de kabels worden nagelopen.

 

Inspectierapportage

Na afloop van de jaarlijkse inspectie stellen we een inspectierapportage met onze bevindingen op. Ook doen we aanbevelingen om de installatie het komende jaar optimaal te laten renderen.

 

Wat kunnen wij voor u doen?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen bij het monitoren, inspecteren en onderhouden van uw PV-installatie?

Neem contact op met SolarTek voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 

 

 

Terug naar overzicht