Inspectie zonnepark AVRI

|
nieuws
Jaarlijkse controle zonnepark Avri

SolarTek heeft de jaarlijkse visuele inspectie uitgevoerd op Zonnepark AVRI Solar in Geldermalsen op het terrein van AVRI grondstoffenpark Rivierenland.

Het zonnepark is een indrukwekkende installatie van de grote getallen. Met 34.368 zonnepanelen wordt samen met 185 Huawei omvormers en 4 transformatorstations een capaciteit geleverd van ~9.279 kWp. Het zonnepark levert hiermee voldoende duurzame energie voor circa 3.000 huishoudens. Zo levert AVRI een belangrijke bijdrage aan de productie van schone en hernieuwbare energie en het terugdringen van de CO2 uitstoot in Rivierenland.

 

Inspectie zonnepark

Tijdens de inspectie van het zonnepark controleren onze Service & Onderhoudsmonteurs aan de hand van een uitgebreide checklist of de installatie voldoet aan de laatste geldende normen om de veiligheid van de installatie te garanderen en om problemen en uitval te voorkomen.

We letten op de stevigheid van de constructie en de staat van de bekabeling, verwijderen nesten en controleren of er bijvoorbeeld niet aan de kabelmantel geknaagd is. De DC-schakelaars van de omvormers worden getest en alle panelen worden beoordeeld op verkleuring, vervuiling en beschadiging. Ook wordt gecontroleerd of de bevestigingen in orde zijn.

De transformatorstations worden gecontroleerd op vervuiling, op voldoende ventilatie en er wordt getest of alle beveiligingen werken. In de aansluitkasten controleren we of de aansluitingen nog goed vast zitten.

De inspectie wordt afgesloten met een controle van het hek rondom het park op openingen en of de poorten en sloten nog open (en dicht) gaan. In een complete inspectierapportage ontvangt u onze bevindingen en aanbevelingen.

 

Waarom een jaarlijke inspectie van uw PV-installatie?

Voorkomen is beter dan genezen. Vaak voorkomende problemen met een PV-installatie zijn voortijdig op te sporen. Een verkleurde zonnecel, een vogelnest op een kabelboom zijn kleine oorzaken die grote gevolgen kunnen hebben. Net zoals een losse bevestiging of een verstopt ventilatierooster. Een jaarlijkse inspectie van uw solar assets verlengt de levensduur van de installatie en voorkomt problemen.

 

Wat kunnen wij voor u doen?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen bij het monitoren, inspecteren en onderhouden van uw zonnepark?
Neem contact op met SolarTek voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 

 

 

Terug naar overzicht