Afwaaiende zonnepanelen

|
nieuws
Afgewaaide zonnepanelen

Tijdens een storm staan uw zonnepanelen bloot aan zware krachten. Hoe is het mogelijk dat zonnepanelen van het dak geblazen worden, terwijl ze goed verankerd zijn aan de onderconstructie?

 

Wanneer de verankering van uw zonnepanelen niet in orde is, kunnen de panelen los raken tijdens een storm, dit komt echter niet doordat de wind ze zomaar van uw dak af blaast. Wanneer zonnepanelen gaan ‘vliegen’ worden ze vaak uit de verankering, of bevestiging, gezogen in plaats van los geblazen.

 

De wind gaat met een hogere snelheid over het paneel heen dan eronder door. Wanneer wind met een lagere snelheid onder het paneel door gaat, zorgt dit voor een hogere luchtdruk aan de onderzijde van het paneel. De hogere windsnelheid boven het paneel zorgt voor een lagere luchtdruk. Door deze zuigende werking wordt als het ware aan het paneel getrokken. Dit effect is vergelijkbaar met hoe wind om een vliegtuigvleugel heen geleid wordt. Niet elke PV-installatie heeft even veel last van wind. Sommige systemen zijn hier gevoeliger voor dan andere door de plaatsing, het type dak of de gebruikte constructie en bevestiging.

 

Is uw constructie op storm berekend?

Een goede constructie én verankering is op storm berekend waardoor uw PV-installatie ook bij storm intact en op zijn plaats blijft. Maar een PV-installatie staat gedurende het jaar bloot aan de elementen. Hierdoor kan het zijn dat na verloop van tijd de borging/bevestiging vermindert.

 

Inspectie van uw zonnepanelen

Zeker na een stormseizoen is het aan te raden uw zonnepanelen goed te laten controleren. Met een inspectie van uw zonnepanelen door SolarTek bent u verzekerd van een veilige PV-installatie. Tijdens deze inspectie nemen we alle facetten van uw systeem onder de loep. Hierbij nemen we ook eventuele beschadigingen mee en controleren we of de bekabeling veilig is.

 

 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Een inspectie van uw PV-installatie kan problemen door uitval of erger voorkomen. Hiervoor biedt SolarTek een inspectie aan waarbij we uw PV-installatie compleet doorlichten en eventuele problemen voor u oplossen.

 

 

Terug naar overzicht