SCIOS Scope 12 inspectie

Voor het afsluiten van een verzekering kan het nodig zijn om een SCIOS Scope 12 inspectie uit te laten voeren op uw PV-installatie. SCIOS Scope 12 is een gestandaardiseerde en gecertificeerde inspectiemethode voor zowel zonnepanelen als de installatie erachter.

SolarTek biedt vakkundige SCIOS Scope 12 inspecties aan. De inspecties worden uitgevoerd door een SCIOS gecertificeerd inspectiebedrijf. Zo bent u verzekerd dat de inspectie volgens de regels uitgevoerd wordt. In de eerste instantie laat u uw PV-installatie inspecteren nadat deze geïnstalleerd is. Sommige verzekeraars eisen dat de inspectie binnen zes maanden na oplevering van de installatie plaats vindt.

We adviseren om uw installatie vervolgens om de paar jaar te laten herinspecteren. U krijgt na de eerste inspectie een advies over de aangeraden inspectiefrequentie. Door intensief gebruik en door weersinvloeden kunnen nieuwe beschadigingen ontstaan. Met een herinspectie kunt u op tijd maatregelen nemen om uw PV-installatie veilig en in topvorm te houden.

SCIOS Scope 12 inspectie

Een Scope 12 inspectie bestaat uit het controleren van de technische kwaliteit en veiligheid van zonnepanelen en het hele achterliggende systeem op basis van de geldende normen en wordt uitgevoerd door middel van een visuele inspectie, tekeningen, metingen en indien van toepassing thermografische dronebeelden.

 

SCIOS Scope 12 inspectie laten uitvoeren?

SolarTek voert Scope 12 inspecties uit

SCIOS Scope 12 is een inspectie
van uw PV-installatie

Vrijblijvend advies

Overweegt u een investering in een PV-installatie? Dan is het goed om weloverwogen te werk te gaan. We staan u graag terzijde met deskundig en gericht advies. En in onze demoruimte laten we u graag de technische mogelijkheden zien.

Ik wil graag advies

Vragen?

Heeft u vragen over zonnepanelen? Stel deze gerust aan een van onze specialisten. We staan u graag met raad en daad terzijde, geheel vrijblijvend uiteraard.

Ik heb een vraag